Kliknij na zdjęcie, aby powiększyć

Szczypce kuchenne Type 301

Szczypce do ryb Type 301 pochodzą ze słynnej kolekcji Type 301 japońskiej marki Chroma. Noże i akcesoria z kolekcji zaprojektowanej przez samego F. A. Porsche, charakteryzują się wykonaniem z najwyższej jakości materiałów i niepowtarzalnym designem, który sprawi, że elementy kolekcji nie tylko z powodzeniem spełnią przypisaną im funkcję, ale również staną się ozdobą i wizytówką każdego kucharza.
Prezentowane tu szczypce kuchenne stanowią doskonałe uzupełnienie kolekcji noży i sprawdzą się w wielu czynnościach kuchennych - od przewracania mięsa na patelni, przez przekładanie gotowych dań na półmisek, próbowanie potraw, po ich aranżację na talerzu. Eleganckie opakowanie sprawia, że mogą one również stać się wymarzonym prezentem dla każdego kucharza.

Kod produktu
CH-0048418
Projektant
F. A. Porsche
materiał
stal nierdzewna
Zmywarka
zmywarka nie
gwarancja
24 miesiące
twardość w skali Rockwella HR
57 (+-1)
długość
33 cm
Rozwiń

Wersje produktu

Szczypce kuchenne Type 301 - małe zdjęcie Szczypce kuchenne Type 301
  • CH-0048418
Produkt w magazynie wysyłka 24 h
116 zł

dostępne również:

Szczypce do ryb Type 301 - małe zdjęcieSzczypce do ryb Type 301Opis produktuProdukt w magazynie wysyłka 24 h
99 zł

Szerszy opis produktu

Noże Type 301 to noże, które już są legendą, tak jak legendą stały się wszystkie projekty Ferdynanda Alexandra Porsche z samochodami Porsche 911 i Porsche 904 na czele. Ale te noże to nie tylko design... Kolekcja Type 301 dzięki tradycyjnej metodzie ostrzenia i wysokiej jakości japońskiej stali znalazła swoich zagorzałych fanów niemalże w każdym zakątku świata. Zaprojektowane przez genialnego projektanta i wykonane przez japońską firmę Chroma narzędzia, łączą w sobie rzemiosło z nowoczesną technologią, oferując swoim użytkownikom kilka kluczowych cech wymaganych przez wszystkich kucharzy. Są to: niezwykła ostrość, ergonomiczny, wygodny uchwyt oraz lekkość. Nowatorski design (zgodnie z założeniem projektanta noże z kolekcji miały przypominać rekina) oraz wysoka efektywność i niezawodność sprawiły, że noże Type 301 znalazły już swoje miejsce w wiedeńskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej (Vienna Modern Museum) i w słynnym nowojorskim muzeum MoMA (Museum of Modern Art). Ich jakość potwierdzają również liczne nagrody i wyróżnienia przyznane kolekcji. Najlepszą rekomendacją potwierdzającą wyjątkowy charakter noży z kolekcji Type 301 jest chyba jednak fakt, że słynni kucharze korzystają z nich w swojej codziennej pracy w kuchniach najlepszych restauracji na całym świecie. Polscy miłośnicy marki Chroma mogą poszczycić się posiadaniem dokładnie takich noży, jakimi w swoich prywatnych kuchniach kroją, siekają i szatkują Robert Makłowicz czy Kurt Scheller. Co więcej, Kurt Scheller, mieszkający i gotujący w Polsce od 1993 roku właściciel szkoły sztuki kulinarnej, inicjator założenia i Prezes Polskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, wybrał noże Type 301 na wyposażenie stanowisk pracy dla uczestników prowadzonych przez niego kursów. Wśród kucharzy, którzy stosują w swoich kuchniach (z gwiazdkami Michelin!) noże Chroma, znalazły się również takie nazwiska jak: Jean-Paul Bostoen, Serge Vieira, Franck Giovannini, czy Philippe Mille. Noże Type 301 wykorzystywane są również na szkoleniach w szkole gotowania Alain Ducasse Culinary School. Dlaczego? Są najlepsze! Noże Type 301 powinny być regularnie ostrzone za pomocą kamienia ceramicznego (również dostępnego w ofercie producenta). Ostrzenie na kamieniu jest ciekawym doświadczeniem i jest na tyle proste, że już za pierwszym razem poczujesz się niczym profesjonalista!

Recenzje produktu (1)

Średnia ocena klientów:
2.0/5

Autor: qualitytest.pl

Mając noże z tej serii naturalnym się wydawało ich uzupełnienie tymi szczypcami. Mimo pięknej formy charakterystycznej dla type 301 szczypce wymagają dość dużej siły, aby coś nimi złapać, a elastyczność metalu (na pewno nie jest to ten sam materiał co noże) powoduje, że ciężko coś mocniej uchwycić. Przewracanie mięsa na grillu nie stanowi problemu (są dość krótkie i w pełni metalowe, więc do dużego grilla się nie nadadzą), jednakże wyjęcie mięsa z miski, w której się marynowało jeżeli poszczególne są ze sobą ściśnięte a nie luźno nałożone jest co najmniej trudne...
16/03/2017 r.

Pokazują nas

  • Wysokieobcasy.pl
  • Weranda
  • VIVA
  • Twój Styl
  • KUKBUK
  • ELLE Decoration
  • Cztery Kąty
  • Dobre Wnętrze
Ta strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies
Do góry