Kosze na pieczywo

11 produktów

Nie wszyscy znajdujemy czas na to, by codziennie rano kupować świeże bułki. Ważne zatem aby pieczywo - szczególnie to pszenne (z drożdżami), które najszybciej wysycha (w przeciwieństwie do chleba z mąki razowej, na zakwasie, który długo zachowuje świeżość), przechowywać w odpowiednich warunkach. Przede wszystkim, i jest to najważniejsza zasada - nie należy przechowywać pieczywa w torebkach foliowych (w takich warunkach pieczywo nie ma dostępu do powietrza,'nie oddycha' i robi się w rezultacie 'gumiaste') - robienie otworów w torbie foliowej nie pomaga :). Kolejna ważna zasada to to, by w sytuacji kiedy pieczywo jest jeszcze ciepłe, pozwolić mu wystygnąć, by zdążyło oddać wilgoć. Generalnie pieczywo przechowujemy w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, ale pozostawione 'samo sobie' wyschnie lub spleśnieje - i tu przychodzi czas na dobór pojemnika. Na co zwracamy uwagę przy wyborze takiego akcesorium? Wielkość pojemnika dobieramy do ilości pieczywa jaką zazwyczaj kupujemy, żeby w naturalny sposób ograniczyć ilość powietrza, a jednocześnie oszczędzić miejsce na blacie. Warto również zwrócić uwagę, aby pojemnik posiadał wywietrzniki, które zapewnia odpowiednią cyrkulacje powietrza. W ofercie Fabryka Form znajdziemy pojemniki drewniane, pojemniki stalowe lub z tworzywa. Pojemniki można, a nawet powinno się :) dobrać do wystroju kuchni i tak w zależności, czy jest to kuchnia w stylu skandynawskim, surowym, minimalistycznym, rustykalnym, vintage czy też kolorowa, wesoła i pełna koloru, z pewnością znajdziemy pojemnik odpowiadający jej stylowi i kolorystyce.

Pokaż:
1 z 1
Pokaż:

Zobacz również:

Magazyn FF
30 dni na zwrot produktu
odbiór w sklepie stacjonarnym gratis
ponad 500 tys. zrealizowanych zamówień
ponad 30 000 recenzji
99% polecających klientów
darmowa dostawa od 300 zł