Kliknij na zdjęcie, aby powiększyć

Patelnia do smażenia Natural Selection

Ciężkie, żeliwne, bezpieczne dla zdrowia patelnie marki Skeppshult to nie jednorazowa przygoda z gotowaniem, ale profesjonalna inwestycja na długie lata! Prezentowana tu, patelnia do smażenia z kolekcji Natural Selection, to klasyczna i niezwykle praktyczna patelnia, która spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników. Charakterystyczny dla marki materiał - niezastąpione w kuchni żeliwo, grube, wklęsłe dno i odpowiedni ciężar naczynia to cechy gwarantujące wysoko satysfakcjonujące rezultaty kuchennych eksperymentów. Rączka wykonana została ze szwedzkiego drewna bukowego i zakończona stalowym uchwytem do zawieszenia.
Wszystkie naczynia znanej marki Skeppshult od początku do końca procesu produkcyjnego wykonywane są w Szwecji z najwyższej jakości żeliwa. Odpowiednie zarówno do płyt indukcyjnych, jak i wszystkich innych rodzajów płyt grzewczych naczynia, są całkowicie bezpieczne dla powierzchni ceramicznych, dzięki odpowiedniemu ukształtowaniu dna i właściwościom zastosowanego materiału. Żeliwo, materiał całkowicie bezpieczny dla zdrowia, pozwala również na równomierne rozprowadzanie ciepła po całym naczyniu i długie jego magazynowanie, dzięki czemu naczynia marki Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw prosto na stół. Mając na uwadze jakość przygotowywanych potraw i bezpieczeństwo użytkowników, wszystkie naczynia Skeppshult mają wklęsłe dno, nie cieńsze niż 6 mm i są odpowiednio ciężkie. Do smażenia na patelniach i innych naczyniach marki Skeppshult zaleca się stosowanie oleju roślinnego i smażenie w temperaturze 180 - 200 °C. Żeliwna powierzchnia objęta jest 25 letnią gwarancją producenta, a na pozostałe elementy przysługuje 2 letnia gwarancja.

Kod produktu
SH-0035531
materiał
drewno buku, żeliwo
Indukcja
indukcja tak
Zmywarka
zmywarka nie
rodzaj patelni
żeliwne

Wersje produktu

Patelnia do smażenia Natural Selection 18 cm - małe zdjęcie Patelnia do smażenia Natural Selection 18 cm
  • SH-0035532
  • średnica: 18 cm
  • waga: 1,35 kg
  • wysokość: 3,50 cm

Wysyłka do 4 dni roboczych
249 zł
Patelnia do smażenia Natural Selection 24 cm - małe zdjęcie Patelnia do smażenia Natural Selection 24 cm
  • SH-0035533
  • średnica: 24 cm
  • waga: 2,45 kg
  • wysokość: 4 cm

Wysyłka do 4 dni roboczych
319 zł
Patelnia do smażenia Natural Selection 26 cm - małe zdjęcie Patelnia do smażenia Natural Selection 26 cm
  • SH-0035534
  • średnica: 26 cm
  • waga: 2,60 kg
  • wysokość: 4 cm

Wysyłka do 4 dni roboczych
359 zł
Patelnia do smażenia Natural Selection 28 cm - małe zdjęcie Patelnia do smażenia Natural Selection 28 cm
  • SH-0035535
  • średnica: 28 cm
  • waga: 2,80 kg
  • wysokość: 4 cm

Wysyłka do 4 dni roboczych
399 zł
Patelnia do smażenia Natural Selection 36 cm - małe zdjęcie Patelnia do smażenia Natural Selection 36 cm
  • SH-0035536
  • średnica: 36 cm
  • waga: 5,20 kg
  • wysokość: 4,50 cm

Wysyłka do 4 dni roboczych
499 zł

Szerszy opis produktu

PIELĘGNACJA I KONSERWACJA ŻELIWNYCH PATELNI SKEPPSHULT Użycie patelni żeliwnych wymaga wprawy i wyczucia: powierzchnia patelni staje się coraz bardziej odporna na przywieranie, a im częściej patelnia używana jest w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni. Do codziennej pielęgnacji patelni żeliwnych wystarczy szczotka i ciepła woda - nie należy stosować żadnych detergentów, ani myc patelni w zmywarce. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła a po umyciu dokładnie osuszyć jej powierzchnię. Umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania. Jeśli na powierzchni patelni pojawi się brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewłaściwy sposób. W takiej sytuacji należy na całą jej powierzchnię nasypać gruboziarnistej soli i zlać ją niewielką ilością wody. Następnie patelnię należy rozgrzać w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Po tym zabiegu należy usunąć sól i wytrzeć patelnię do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem. Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Recenzje produktu (1)

Średnia ocena klientów:
1.0/5

Autor: Magdalena

ciężka, niefunkcjonalna, fatalna do mycia i konserwacji, może odpowiednia do domu na wsi i kuchni węglowej, kuchnię indukcyjną można tylko uszkodzić
2/01/2017 r.

Kategorie, w których produkt występuje

Poniższe produkty mogą Cię zainteresować

    Ta strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies
    Do góry