Przepraszamy, produkt został wycofany z oferty i nie ma możliwości jego zamówienia. Zachęcamy do zapoznania się z innymi produktami z kategorii Rondle.
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Informacje o produkcie
Opis produktu
La Cintura di Orione to wyjątkowy zestaw naczyń, który łączy w sobie niekwestionowane mistrzostwo designu Richarda Sappera oraz wiedzę kulinarnych sław z Francji i Włoch. Alain Chapel, rodzina Troisgros, Raymond Thuilier, Roger Verge, Gualtiero Marchesi i Angelo Paracucchi, to szefowie kuchni, smakosze i kulinarne autorytety, z którymi Richard Sapper konsultował optymalny kształt, wymiary i materiały z jakich wykonane zostały naczynia. Efektem współpracy mistrzów w dziedzinie kulinariów i wzornictwa jest niezwykle elegancki i praktyczny komplet naczyń o zniewalających walorach estetycznych. Część naczyń została wykonana z niezwykle pięknego połączenia polerowanej miedzi i stali nierdzewnej, które hipnotyzuje zachwycając głębokim pomarańczowym połyskiem. Pozostałe z aluminium pokrytego powłoką nieprzywierającą oraz niezwykłego trójwarstwowego połączenia dwóch rodzajów stali oraz aluminium.
Rondel do przygotowania sosów był projektowany przez Richarda Sappera przy wnikliwej konsultacji z Alainem Chapel. Mistrz kuchni sam dobrał rozmiar, proporcje oraz kąt nachylenia ścian naczynia, tak aby maksymalnie ułatwiały pracę z rondlem. Pochylone ściany rondla ułatwiają użycie szpatuły i trzepaczki do częstego mieszania zawartości. Poza przygotowaniem sosów rondel sprawdza się przy przygotowaniu puree oraz podsmażaniu. Rondel został wykonany z zespojonych dwóch rodzajów stali oraz rdzenia z aluminium, które jest doskonałym przewodnikiem ciepła. Naczynie zostało z zewnątrz pokryte niezwykle piękną, połyskliwą, polerowaną stalą AISI 430. Wnętrze garnków to higieniczna stal 18/10. Znajdujące się pomiędzy nimi aluminium odpowiada za doskonałe właściwości termiczne rondla.
Rondel do przygotowania sosów był projektowany przez Richarda Sappera przy wnikliwej konsultacji z Alainem Chapel. Mistrz kuchni sam dobrał rozmiar, proporcje oraz kąt nachylenia ścian naczynia, tak aby maksymalnie ułatwiały pracę z rondlem. Pochylone ściany rondla ułatwiają użycie szpatuły i trzepaczki do częstego mieszania zawartości. Poza przygotowaniem sosów rondel sprawdza się przy przygotowaniu puree oraz podsmażaniu. Rondel został wykonany z zespojonych dwóch rodzajów stali oraz rdzenia z aluminium, które jest doskonałym przewodnikiem ciepła. Naczynie zostało z zewnątrz pokryte niezwykle piękną, połyskliwą, polerowaną stalą AISI 430. Wnętrze garnków to higieniczna stal 18/10. Znajdujące się pomiędzy nimi aluminium odpowiada za doskonałe właściwości termiczne rondla.
Dane techniczne produktu
Producent
Kod produktu
AL-0019238
Projektant
Richard Sapper, Alain Chapel
Materiał
aluminium, stal, stal nierdzewna
Indukcja
tak
Średnica
20 cm
Wysokość
7,50 cm
Pojemność
2 l
Kod producenta
90107/20 T
Kod EAN
8003299901562
- Produkt znajdziesz w kategoriach:
- Rondle
- La Cintura di Orione