Przepraszamy, produkt został wycofany z oferty i nie ma możliwości jego zamówienia. Zachęcamy do zapoznania się z innymi produktami z kategorii Patelnie.
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Informacje o produkcie
Opis produktu
Ciężkie, żeliwne, bezpieczne dla zdrowia patelnie marki Skeppshult to nie jednorazowa przygoda z gotowaniem, ale profesjonalna inwestycja na długie lata! Prezentowana tu patelnia Skeppshult o średnicy 26 cm, to klasyczna patelnia do smażenia, dostępna w wersji z silikonową i stalową rączką. Charakterystyczny dla marki materiał, grube, wklęsłe dno i odpowiedni ciężar naczynia to cechy gwarantujące wysoko satysfakcjonujące rezultaty kuchennych eksperymentów. Silikonowa rączka ozdobiona została charakterystycznym dla marki wzorem. Patelnię stosować można na wszystkich rodzajach płyt grzewczych oraz w piekarniku.
Wszystkie naczynia znanej marki Skeppshult od początku do końca procesu produkcyjnego wykonywane są w Szwecji z najwyższej jakości żeliwa. Odpowiednie zarówno do płyt indukcyjnych, jak i wszystkich innych rodzajów płyt grzewczych naczynia, są całkowicie bezpieczne dla powierzchni ceramicznych, dzięki odpowiedniemu ukształtowaniu dna i właściwościom zastosowanego materiału. Żeliwo, materiał całkowicie bezpieczny dla zdrowia, pozwala również na równomierne rozprowadzanie ciepła po całym naczyniu i długie jego magazynowanie, dzięki czemu naczynia marki Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw prosto na stół. Mając na uwadze jakość przygotowywanych potraw i bezpieczeństwo użytkowników, wszystkie naczynia marki Skeppshult mają wklęsłe dno, nie cieńsze niż 6 mm i są odpowiednio ciężkie. Do smażenia na patelniach i innych naczyniach marki Skeppshult zaleca się stosowanie oleju roślinnego i smażenie w temperaturze 180 - 200 °C. Naczynia marki Skeppshult - szczególnie te z kolekcji Soft Selection można stosować w piekarniku w temperaturze do 230 °C (nie dotyczy to naczyń z drewnianą rączką).
Wszystkie naczynia znanej marki Skeppshult od początku do końca procesu produkcyjnego wykonywane są w Szwecji z najwyższej jakości żeliwa. Odpowiednie zarówno do płyt indukcyjnych, jak i wszystkich innych rodzajów płyt grzewczych naczynia, są całkowicie bezpieczne dla powierzchni ceramicznych, dzięki odpowiedniemu ukształtowaniu dna i właściwościom zastosowanego materiału. Żeliwo, materiał całkowicie bezpieczny dla zdrowia, pozwala również na równomierne rozprowadzanie ciepła po całym naczyniu i długie jego magazynowanie, dzięki czemu naczynia marki Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw prosto na stół. Mając na uwadze jakość przygotowywanych potraw i bezpieczeństwo użytkowników, wszystkie naczynia marki Skeppshult mają wklęsłe dno, nie cieńsze niż 6 mm i są odpowiednio ciężkie. Do smażenia na patelniach i innych naczyniach marki Skeppshult zaleca się stosowanie oleju roślinnego i smażenie w temperaturze 180 - 200 °C. Naczynia marki Skeppshult - szczególnie te z kolekcji Soft Selection można stosować w piekarniku w temperaturze do 230 °C (nie dotyczy to naczyń z drewnianą rączką).
Dane techniczne produktu
Pliki do pobrania
Katalog Skeppshult
PDF • 4,66 MB
- Produkt znajdziesz w kategoriach:
- Patelnia na indukcję
- Patelnie
- Skeppshult
Szerszy opis produktu
PIELĘGNACJA I KONSERWACJA ŻELIWNYCH PATELNI SKEPPSHULT
Użycie patelni żeliwnych wymaga wprawy i wyczucia: powierzchnia patelni staje się coraz bardziej odporna na przywieranie, a im częściej patelnia używana jest w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.
Do codziennej pielęgnacji patelni żeliwnych wystarczy szczotka i ciepła woda - nie należy stosować żadnych detergentów, ani myc patelni w zmywarce. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła a po umyciu dokładnie osuszyć jej powierzchnię. Umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.
Jeśli na powierzchni patelni pojawi się brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewłaściwy sposób. W takiej sytuacji należy na całą jej powierzchnię nasypać gruboziarnistej soli i zlać ją niewielką ilością wody. Następnie patelnię należy rozgrzać w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Po tym zabiegu należy usunąć sól i wytrzeć patelnię do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.
Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.