Słoik rozszerzający się ku górze Weck

Kod produktu: WC-0044955 (742)
Weck
Cena: 8,00 zł
Wysyłka do 7 dni roboczych
Dostawa najpóźniej w czwartek, 02.08.2018
lub zamów przez telefon: +22 112 16 18
  • 99% zadowolonych klientów
  • Darmowa dostawa od 300zł
  • 30 dni na zwrot produktu

Opis produktu

UWAGA: Prezentowany tu produkt to naczynie z pokrywką. Spinki i uszczelki niezbędne do pasteryzowania produktów sprzedawane są osobno.
Kto nie kocha domowych przetworów?! Teraz można jednak będzie pokochać je jeszcze bardziej i to nie tylko na etapie spożywania własnoręcznie przygotowywanych dżemów i konfitur, ale już na etapie ich przygotowywania i pasteryzowania. Wszystko to za sprawą słoiczków i butelek marki Weck, które od dziada, pradziada, a właściwie od babci i prababci znane są w polskich kuchniach od najlepszej, bo od tej najsłodszej strony. Wykonane z wysokiej jakości grubego szkła i ozdobione dobrze wszystkim znanym wizerunkiem truskawki, będącej logo marki powstałej w 1900 roku w Niemczech naczynia, motywują do mycia i obierania owoców i warzyw oraz zamykania ich w słoiczkach, jak żadne inne.
Prezentowany tu słoik o rozszerzającym się ku górze kształcie dostępny jest w kilku rozmiarach i sprawdzi się doskonale nie tylko jako słoik na domowe dżemy, ale również smalec, pasztety, etc. Słoiki wytrzymują wielokrotne pasteryzowanie, mycie i sterylizację. Każdy słoik i butelka Weck wyposażona jest w pokrywkę. Istnieje również możliwość dokupienia pasującej uszczelki i spinek, które pozwolą zamknąć i zapasteryzować przetwory zgodnie z tradycyjna metodą. Domowe przetwory zamknięte w naczyniach od Weck będą również pięknym i słodkim (prawdopodobnie) prezentem dla rodziny i przyjaciół.
Dostępne wersje:
  • Słoik rozszerzający się ku górze Weck 580 ml, Słoik rozszerzający się ku górze Weck 370 ml niski, Słoik rozszerzający się ku górze Weck 290 ml wysoki, Słoik rozszerzający się ku górze Weck 850 ml wysoki, Słoik rozszerzający się ku górze Weck 290 ml niski, Słoik rozszerzający się ku górze Weck 300 ml niski, Słoik rozszerzający się ku górze Weck 1 l
Rozwiń

Dane techniczne produktu

  • ProducentWeck
  • Kod produktu WC-0044952
  • Średnica 10 cm
  • Wysokość 10,70 cm
  • Pojemność 0,58 l

Kategorie, w których produkt występuje

Szerszy opis produktu

PORADNIK WECKowania 1. Jak przechowywać żywność i przetwory w słoikach marki Weck? Ważne: Pamiętaj, że aby we właściwy sposób zabezpieczyć żywność w słoikach Weck potrzebujesz: słoika z pokrywką (sprzedawane razem w komplecie), 2 spinek i 1 uszczelki o dobranej do średnicy słoika wielkości (sprzedawanych w osobnym zestawie) a) Przed użyciem koniecznie sprawdź, czy brzegi kołnierza słoja i wieczka nie są wyszczerbione lub uszkodzone i czy uszczelka nie jest popękana lub sparciała. b) Umyj słoiki i zakrętki w ciepłej wodzie i wyparz je wrzątkiem lub w piekarniku. Uszczelki ułóż w czystej, zimnej wodzie. c) Słoiki należy napełniać do wysokości 1 cm od górnej krawędzi w przypadku gorących produktów o konsystencji dżemów, puree, marmolad, do wysokości 2 cm od górnej krawędzi słoika produktami, które pęcznieją oraz do wysokości 2 cm od górnej krawędzi słoika płynami - sokami, przecierami, etc. d) Przed zamknięciem słoików upewnij się, że ich krawędzie są czyste - jeśli ubrudziły się w trakcie napełniania przetworami, wyczyść je czystą szmatką nasączoną spirytusem. e) Załóż uszczelkę na wieczko i zamknij słoik przy użyciu 2 spinek, poprzez umieszczenie ich po przeciwległych stronach w wyżłobieniach wieczka i przyciśnięcie ich do dołu tak, by ślizgając się po bocznej krawędzi wieczka zatrzasnęły się na wystającej części brzegu słoika. UWAGA: Przestrzegaj wytycznych umieszczonych w przepisie. Zbyt wysoka temperatura lub zbyt gwałtowne podgrzanie zawartości słoika mogą spowodować wypchnięcie uszczelki lub dostanie się części produktu między uszczelkę a wieczko. f) Producent zaleca pasteryzację „na mokro”, czyli w naczyniu z wodą o odpowiedniej temperaturze. Jeśli pasteryzujesz „na sucho” w piekarniku - pamiętaj, że uszczelka topi się w temperaturze 130°C. g) Po zakończeniu pasteryzacji, pozostaw słoiki w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia przez co najmniej 24 godziny. Po tym okresie można zdjąć spinki. Uwaga! Nigdy nie odwracaj słoików WECK® do góry dnem w trakcie pasteryzacji, stygnięcia i przechowywania! h) Przetwory przechowuj w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu z dala od miejsc narażonych na nagłe wahania temperatury. i) Słoiki Weck można stosować do zapiekania ciast, czy deserów w piekarniku w temperaturze do 200°C. UWAGA: Pamiętaj aby rozgrzewać słoiczki równocześnie z piekarnikiem. W przypadku włożenia do rozgrzanego piekarnika zimnych słoiczków mogą one pęknąć. j) Podczas sterylizacji przetworów w słoikach WECK nie wolno przekroczyć temperatury 130°C ze względu na wytrzymałość termiczną kauczukowej uszczelki. k) Pamiętaj, że produkty przeznaczone do konserwacji powinny być dokładnie umyte, a owoce i warzywa 'zdrowe' - bez zgniłych lub zapleśniałych części. Będzie to miało wpływ zarówno na trwałość, jak i wygląd i smak przetworów.

Opinie klientów o produkcie (3)

Średnia opinia klientów:
  • Słoiki firmy Weck używam do pasteryzowania wędzonek z karkówki,szynki,mielonek. Do tych wyrobów nadają się idealnie. Towar i zwartość jest rewelacyjna! Ludzie! Kupujcie to,bo naprawdę warto!
    Bogdan z TuchowaDodano: 26/04/2018 r.
    5.0/5
  • Ładne, czyste szkło,
    DariaDodano: 9/02/2018 r.
    5.0/5
  • Słoiki sa świetne, dekoracyjne i dają wiele możliwości ich wykorzystania.
    J. z ŁodziDodano: 20/04/2017 r.
    5.0/5

Produkty, które mogą Cię zainteresować

    Inne produkty z kategorii słoiki i akcesoria do przetworów

    Nasze produkty znajdziesz m.in. w:

    • Wysokieobcasy.pl
    • Weranda
    • VIVA
    • Twój Styl
    • KUKBUK
    • ELLE Decoration
    • Cztery Kąty
    • Dobre Wnętrze
    Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii, m.in. w celu zaprezentowania treści najbardziej odpowiadających zainteresowaniom użytkowników, a także w celach statystycznych i reklamowych. Więcej informacji w Polityce Prywatności