Cena: 370,00 zł
Wysyłka do 20 dni roboczych
Dostawa najpóźniej w poniedziałek, 18.03.2019
Dostawa najpóźniej w poniedziałek, 18.03.2019
- 99% zadowolonych klientów
- Darmowa dostawa od 300zł
- 30 dni na zwrot produktu
Informacje o produkcie
Nóż szefa kuchni z serii Zwilling Professional S. Doskonały do siekania i krojenia np. warzyw czy ziół oraz krojenia mięs. Dzięki krótkiemu ostrzu jest bardzo poręczny.
Stal wykorzystana do produkcji została zahartowana w procesie FRIODUR. Jej wysoka jakość w połączeniu z zaawansowanymi technologiami obróbki stanowi o trwałości noża.
Rękojeść z bardzo twardego tworzywa połączona jest z ostrzem za pomocą mocnych nierdzewnych nitów.W miejscach łączeniach nitów oraz pomiędzy ostrzem a rękojeścią nie ma najmniejszych szczelin. Nóż jest perfekcyjnie wyważony i ergonomicznie układa się w dłoni.
Stal wykorzystana do produkcji została zahartowana w procesie FRIODUR. Jej wysoka jakość w połączeniu z zaawansowanymi technologiami obróbki stanowi o trwałości noża.
Rękojeść z bardzo twardego tworzywa połączona jest z ostrzem za pomocą mocnych nierdzewnych nitów.W miejscach łączeniach nitów oraz pomiędzy ostrzem a rękojeścią nie ma najmniejszych szczelin. Nóż jest perfekcyjnie wyważony i ergonomicznie układa się w dłoni.
Dane techniczne produktu
Producent
Kod produktu
ZW-009564
Materiał
polipropylen, stal nierdzewna
Twardość w skali Rockwella HR
55-58
Długość
16 cm
- Produkt znajdziesz w kategoriach:
- noże Zwilling Professional S
- Professional S
Szerszy opis produktu
Laserowe ostrzenie
Laserowe ostrzenie od czubka noża aż do rękojeści gwarantuje, że każdy nóż jest ostrzony do optymalnego kąta krawędzi. Dzięki temu noże są bardzo ostre i dłużej nie trzeba ich ponownie ostrzyć.
Ostrze wykonane ze stali Friodur
Najwyższej jakości stal nierdzewna jest dodatkowo wzmacniana w specjalnej technologii hartowania. W ten sposób wykonane ostrza są wyjątkowo twarde i odporne na korozję.
Metalowe łączenie ostrza z rękojeścią
Miejsce łączenia ostrza z rękojeścią (tzw. bolster) jest jest wyprofilowane tak, aby chronić palec i jednocześnie odpowiednio wyważa cały nóż. Dzięki temu nóż jest wyjątkowo bezpieczny i wygodny w użytkowaniu.
Ergonomiczna i bezpieczna rękojeść
Rękojeść jest tradycyjnie połączona z ostrzem za pomocą trzech nierdzewnych nitów.
Perfekcyjnie dopracowane detale
Rękojeść łączy się z ostrzem bez jakichkolwiek szczelin bądź załamań. Dzięki takiemu rozwiązaniu na nożu nie zbiera się brud oraz bakterie.
Rękojeść wykonana z bardzo trwałego tworzywa
Rękojeści noży Professional S wykonane są z najwyższej jakości bardzo trwałego tworzywa. Dzięki swym właściwościom materiał jest odporny zarówno na jakiekolwiek uszkodzenia mechaniczne jak i środki chemiczne. Noże można również bezpiecznie myć w zmywarkach.