Przepraszamy, produkt został wycofany z oferty i nie ma możliwości jego zamówienia. Zachęcamy do zapoznania się z innymi produktami z kategorii Zaparzacze do herbaty.
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Informacje o produkcie
Opis produktu
Zaparzacz tłokowy sprawia że parzenie herbaty jest czystą przyjemnością. Koniec z fusami – liście parzonej herbaty pozostają w stalowym filtrze znajdującym się w środku zaparzacza. Gdy herbata osiągnie pożądaną moc wystarczy mocno wcisnąć tłoczek, który zamyka herbatę w dolnej części filtra z dala od gorącej wody. Tym samym proces parzenia zostaje zatrzymany i herbata jest gotowa do podania.
Dane techniczne produktu
- Produkt znajdziesz w kategoriach:
- Zaparzacze do herbaty
Opinie klientów o produkcie (1)
- kajo z opola15/12/2009
Produkt i cena super.
Szerszy opis produktu
Proces parzenia herbaty
Do filtra wsypać odpowiednią ilość herbaty. Na każdy litr wody polecamy użycie 2 –3 miarek BODUM czarnej herbaty lub 3 miarki herbaty ziołowej lub owocowej. (1 miarka = ok. 7g lub jedna pełna łyżeczka do herbaty). Przy parzeniu herbaty zielonej lub mieszanki specjalnej należy stosować się do zalecen sprzedawcy herbaty lub instrukcji podanychna opakowaniu herbaty BODUM.
Do czajniczka wlać gorącą wodę. Maksymalny poziom wody powinien znajdować się 4cm poniżej dzióbka. Przepełniony dzbanek może sprawić trudności przy rozlewaniu herbaty.
Na czajniczku umieścić przykrywkę z tłoczkiem podniesionym do góry i poczekać, aby herbata naciągnęła. Herbatę czarną polecamy parzyć przez 3–5 min, herbatę ziołową lub owocową przez 5 –10 min. Przy parzeniu herbaty zielonej lub mieszanki specjalnej należy stosować się do zaleceń sprzedawcy herbaty lub instrukcji podanych na opakowaniu herbaty BODUM.
Gdy herbata osiągnęła pożądaną moc, mocno wcisnąć tłoczek. Herbata zostanie zamknięta w dolnej części filtru z dala od gorącej wody. Proces parzenia zostaje w ten sposób przerwany i herbata zachowuje pożądaną moc.
Proces parzenia można przyśpieszyć przez dwu- lub trzykrotne delikatne przesunięcie tłoczka w górę i w dół. Przy używaniu herbaty w torebkach należy uważać, żeby torebki nie zaczepiły się pomiędzy tłoczkiem i ścianką filtru. Podać herbatę i rozkoszować się jej smakiem. poniżej krótka prezentacja produktu
Do filtra wsypać odpowiednią ilość herbaty. Na każdy litr wody polecamy użycie 2 –3 miarek BODUM czarnej herbaty lub 3 miarki herbaty ziołowej lub owocowej. (1 miarka = ok. 7g lub jedna pełna łyżeczka do herbaty). Przy parzeniu herbaty zielonej lub mieszanki specjalnej należy stosować się do zalecen sprzedawcy herbaty lub instrukcji podanychna opakowaniu herbaty BODUM.
Do czajniczka wlać gorącą wodę. Maksymalny poziom wody powinien znajdować się 4cm poniżej dzióbka. Przepełniony dzbanek może sprawić trudności przy rozlewaniu herbaty.
Na czajniczku umieścić przykrywkę z tłoczkiem podniesionym do góry i poczekać, aby herbata naciągnęła. Herbatę czarną polecamy parzyć przez 3–5 min, herbatę ziołową lub owocową przez 5 –10 min. Przy parzeniu herbaty zielonej lub mieszanki specjalnej należy stosować się do zaleceń sprzedawcy herbaty lub instrukcji podanych na opakowaniu herbaty BODUM.
Gdy herbata osiągnęła pożądaną moc, mocno wcisnąć tłoczek. Herbata zostanie zamknięta w dolnej części filtru z dala od gorącej wody. Proces parzenia zostaje w ten sposób przerwany i herbata zachowuje pożądaną moc.
Proces parzenia można przyśpieszyć przez dwu- lub trzykrotne delikatne przesunięcie tłoczka w górę i w dół. Przy używaniu herbaty w torebkach należy uważać, żeby torebki nie zaczepiły się pomiędzy tłoczkiem i ścianką filtru. Podać herbatę i rozkoszować się jej smakiem. poniżej krótka prezentacja produktu