Przepraszamy, produkt został wycofany z oferty i nie ma możliwości jego zamówienia. Zachęcamy do zapoznania się z innymi produktami z kategorii Butelki na przetwory.
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Zalety zakupów w Fabryka Form
30 dni na zwrot
produktu
produktu
ponad 500 tys.
zrealizowanych
zamówień
zrealizowanych
zamówień
99% polecających
klientów
klientów
ponad 30 000
recenzji
recenzji
Informacje o produkcie
Opis produktu
UWAGA: Prezentowany tu produkt to naczynie z pokrywką. Spinki i uszczelki niezbędne do pasteryzowania produktów sprzedawane są osobno.
Kto nie kocha domowych przetworów?! Teraz można jednak będzie pokochać je jeszcze bardziej i to nie tylko na etapie spożywania własnoręcznie przygotowywanych dżemów i konfitur, ale już na etapie ich przygotowywania i pasteryzowania. Wszystko to za sprawą słoiczków i butelek marki Weck, które od dziada, pradziada, a właściwie od babci i prababci znane są w polskich kuchniach od najlepszej, bo od tej najsłodszej strony. Wykonane z wysokiej jakości grubego szkła i ozdobione dobrze wszystkim znanym wizerunkiem truskawki, będącej logo marki powstałej w 1900 roku w Niemczech naczynia, motywują do mycia i obierania owoców i warzyw oraz zamykania ich w słoiczkach, jak żadne inne.
Prezentowane tu butelki Weck dostępne są w trzech rozmiarach: 290, 530 i 1062 ml, wszystkie mają szyjkę o średnicy 6 cm i wytrzymują wielokrotne pasteryzowanie, mycie i sterylizację. Co jednak najważniejsze, domowe soki z malin, czy aronii oraz przeciery owocowe lub warzywne (na przykład pomidorowe na pomidorówkę) prezentują się w nich wyjątkowo apetycznie. Każdy słoik i butelka Weck wyposażona jest w pokrywkę. Istnieje również możliwość dokupienia pasującej uszczelki i spinek, które pozwolą zamknąć i zapasteryzować przetwory zgodnie z tradycyjna metodą.
Domowe przetwory zamknięte w naczyniach od Weck będą również pięknym i słodkim (prawdopodobnie) prezentem dla rodziny i przyjaciół.
Kto nie kocha domowych przetworów?! Teraz można jednak będzie pokochać je jeszcze bardziej i to nie tylko na etapie spożywania własnoręcznie przygotowywanych dżemów i konfitur, ale już na etapie ich przygotowywania i pasteryzowania. Wszystko to za sprawą słoiczków i butelek marki Weck, które od dziada, pradziada, a właściwie od babci i prababci znane są w polskich kuchniach od najlepszej, bo od tej najsłodszej strony. Wykonane z wysokiej jakości grubego szkła i ozdobione dobrze wszystkim znanym wizerunkiem truskawki, będącej logo marki powstałej w 1900 roku w Niemczech naczynia, motywują do mycia i obierania owoców i warzyw oraz zamykania ich w słoiczkach, jak żadne inne.
Prezentowane tu butelki Weck dostępne są w trzech rozmiarach: 290, 530 i 1062 ml, wszystkie mają szyjkę o średnicy 6 cm i wytrzymują wielokrotne pasteryzowanie, mycie i sterylizację. Co jednak najważniejsze, domowe soki z malin, czy aronii oraz przeciery owocowe lub warzywne (na przykład pomidorowe na pomidorówkę) prezentują się w nich wyjątkowo apetycznie. Każdy słoik i butelka Weck wyposażona jest w pokrywkę. Istnieje również możliwość dokupienia pasującej uszczelki i spinek, które pozwolą zamknąć i zapasteryzować przetwory zgodnie z tradycyjna metodą.
Domowe przetwory zamknięte w naczyniach od Weck będą również pięknym i słodkim (prawdopodobnie) prezentem dla rodziny i przyjaciół.
Dane techniczne produktu
- Produkt znajdziesz w kategoriach:
- Butelki na przetwory
- Weck
Opinie klientów o produkcie (8)
- Małgorzata09/12/2021
Towar zgodny z opisem, dobrze zabezpieczony przed uszkodzeniem.
- Beata18/03/2021
wygląda ładnie
- mam 218@wp.pl19/11/2020
Produkty super.
- iwo13/02/2020
jest ok
- Ewela31/01/2019
bardzo solidna i poręczna butelka, w sam raz na koktajle do pracy....
- Jolanta z Warszawy09/09/2018
Naczynia szklane WECK są estetyczne, trwałe, pięknie wykonane. A najważniejsze, że jeśli coś się stłucze można dokupić daną część. Nie zauważyłam żadnych wad. Polecam.
- Irek30/08/2018
bardzo ładna butelka
- monika z Torunia22/09/2016
butelki pełnią formę karafki, łatwo się z nich wylewa wodę z kawałkami cytryny, napój nie wylatuje bokami, a poza tym pięknie wyglądają na stole
Szerszy opis produktu
PORADNIK WECKowania
1. Jak przechowywać żywność i przetwory w słoikach marki Weck?
Ważne: Pamiętaj, że aby we właściwy sposób zabezpieczyć żywność w słoikach Weck potrzebujesz: słoika z pokrywką (sprzedawane razem w komplecie), 2 spinek i 1 uszczelki o dobranej do średnicy słoika wielkości (sprzedawanych w osobnym zestawie)
a) Przed użyciem koniecznie sprawdź, czy brzegi kołnierza słoja i wieczka nie są wyszczerbione lub uszkodzone i czy uszczelka nie jest popękana lub sparciała.
b) Umyj słoiki i zakrętki w ciepłej wodzie i wyparz je wrzątkiem lub w piekarniku. Uszczelki ułóż w czystej, zimnej wodzie.
c) Słoiki należy napełniać do wysokości 1 cm od górnej krawędzi w przypadku gorących produktów o konsystencji dżemów, puree, marmolad, do wysokości 2 cm od górnej krawędzi słoika produktami, które pęcznieją oraz do wysokości 2 cm od górnej krawędzi słoika płynami - sokami, przecierami, etc.
d) Przed zamknięciem słoików upewnij się, że ich krawędzie są czyste - jeśli ubrudziły się w trakcie napełniania przetworami, wyczyść je czystą szmatką nasączoną spirytusem.
e) Załóż uszczelkę na wieczko i zamknij słoik przy użyciu 2 spinek, poprzez umieszczenie ich po przeciwległych stronach w wyżłobieniach wieczka i przyciśnięcie ich do dołu tak, by ślizgając się po bocznej krawędzi wieczka zatrzasnęły się na wystającej części brzegu słoika. UWAGA: Przestrzegaj wytycznych umieszczonych w przepisie. Zbyt wysoka temperatura lub zbyt gwałtowne podgrzanie zawartości słoika mogą spowodować wypchnięcie uszczelki lub dostanie się części produktu między uszczelkę a wieczko.
f) Producent zaleca pasteryzację „na mokro”, czyli w naczyniu z wodą o odpowiedniej temperaturze. Jeśli pasteryzujesz „na sucho” w piekarniku - pamiętaj, że uszczelka topi się w temperaturze 130°C.
g) Po zakończeniu pasteryzacji, pozostaw słoiki w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia przez co najmniej 24 godziny. Po tym okresie można zdjąć spinki. Uwaga! Nigdy nie odwracaj słoików WECK® do góry dnem w trakcie pasteryzacji, stygnięcia i przechowywania!
h) Przetwory przechowuj w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu z dala od miejsc narażonych na nagłe wahania temperatury.
i) Słoiki Weck można stosować do zapiekania ciast, czy deserów w piekarniku w temperaturze do 200°C. UWAGA: Pamiętaj aby rozgrzewać słoiczki równocześnie z piekarnikiem. W przypadku włożenia do rozgrzanego piekarnika zimnych słoiczków mogą one pęknąć.
j) Podczas sterylizacji przetworów w słoikach WECK nie wolno przekroczyć temperatury 130°C ze względu na wytrzymałość termiczną kauczukowej uszczelki.
k) Pamiętaj, że produkty przeznaczone do konserwacji powinny być dokładnie umyte, a owoce i warzywa 'zdrowe' - bez zgniłych lub zapleśniałych części. Będzie to miało wpływ zarówno na trwałość, jak i wygląd i smak przetworów.