Szczypce kuchenne Type 301

Kod produktu: CH-0048418 (P32)
Chroma
Cena: 129,00 zł
Produkt w magazynie - wysyłka 24 h
Dostawa najpóźniej w środę, 25.07.2018
lub zamów przez telefon: +22 112 16 18
  • 99% zadowolonych klientów
  • Darmowa dostawa od 300zł
  • 30 dni na zwrot produktu

Opis produktu

Szczypce do ryb Type 301 pochodzą ze słynnej kolekcji Type 301 japońskiej marki Chroma. Noże i akcesoria z kolekcji zaprojektowanej przez samego F. A. Porsche, charakteryzują się wykonaniem z najwyższej jakości materiałów i niepowtarzalnym designem, który sprawi, że elementy kolekcji nie tylko z powodzeniem spełnią przypisaną im funkcję, ale również staną się ozdobą i wizytówką każdego kucharza.
Prezentowane tu szczypce kuchenne stanowią doskonałe uzupełnienie kolekcji noży i sprawdzą się w wielu czynnościach kuchennych - od przewracania mięsa na patelni, przez przekładanie gotowych dań na półmisek, próbowanie potraw, po ich aranżację na talerzu. Eleganckie opakowanie sprawia, że mogą one również stać się wymarzonym prezentem dla każdego kucharza.
Rozwiń

Dane techniczne produktu

  • ProducentChroma
  • Kod produktu CH-0048418
  • Projektant F. A. Porsche
  • Materiał stal nierdzewna
  • Zmywarka zmywarka nie
  • Gwarancja 24 miesiące
  • Twardość w skali Rockwella HR 57 (+-1)
  • Długość 33 cm

Kategorie, w których produkt występuje

Szerszy opis produktu

Noże Type 301 to noże, które już są legendą, tak jak legendą stały się wszystkie projekty Ferdynanda Alexandra Porsche z samochodami Porsche 911 i Porsche 904 na czele. Ale te noże to nie tylko design... Kolekcja Type 301 dzięki tradycyjnej metodzie ostrzenia i wysokiej jakości japońskiej stali znalazła swoich zagorzałych fanów niemalże w każdym zakątku świata. Zaprojektowane przez genialnego projektanta i wykonane przez japońską firmę Chroma narzędzia, łączą w sobie rzemiosło z nowoczesną technologią, oferując swoim użytkownikom kilka kluczowych cech wymaganych przez wszystkich kucharzy. Są to: niezwykła ostrość, ergonomiczny, wygodny uchwyt oraz lekkość. Nowatorski design (zgodnie z założeniem projektanta noże z kolekcji miały przypominać rekina) oraz wysoka efektywność i niezawodność sprawiły, że noże Type 301 znalazły już swoje miejsce w wiedeńskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej (Vienna Modern Museum) i w słynnym nowojorskim muzeum MoMA (Museum of Modern Art). Ich jakość potwierdzają również liczne nagrody i wyróżnienia przyznane kolekcji. Najlepszą rekomendacją potwierdzającą wyjątkowy charakter noży z kolekcji Type 301 jest chyba jednak fakt, że słynni kucharze korzystają z nich w swojej codziennej pracy w kuchniach najlepszych restauracji na całym świecie. Polscy miłośnicy marki Chroma mogą poszczycić się posiadaniem dokładnie takich noży, jakimi w swoich prywatnych kuchniach kroją, siekają i szatkują Robert Makłowicz czy Kurt Scheller. Co więcej, Kurt Scheller, mieszkający i gotujący w Polsce od 1993 roku właściciel szkoły sztuki kulinarnej, inicjator założenia i Prezes Polskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, wybrał noże Type 301 na wyposażenie stanowisk pracy dla uczestników prowadzonych przez niego kursów. Wśród kucharzy, którzy stosują w swoich kuchniach (z gwiazdkami Michelin!) noże Chroma, znalazły się również takie nazwiska jak: Jean-Paul Bostoen, Serge Vieira, Franck Giovannini, czy Philippe Mille. Noże Type 301 wykorzystywane są również na szkoleniach w szkole gotowania Alain Ducasse Culinary School. Dlaczego? Są najlepsze! Noże Type 301 powinny być regularnie ostrzone za pomocą kamienia ceramicznego (również dostępnego w ofercie producenta). Ostrzenie na kamieniu jest ciekawym doświadczeniem i jest na tyle proste, że już za pierwszym razem poczujesz się niczym profesjonalista!

Opinie klientów o produkcie (2)

Średnia opinia klientów:
  • Fajne w uzytku
    Olo z LesznaDodano: 6/04/2017 r.
    5.0/5
  • Mając noże z tej serii naturalnym się wydawało ich uzupełnienie tymi szczypcami. Mimo pięknej formy charakterystycznej dla type 301 szczypce wymagają dość dużej siły, aby coś nimi złapać, a elastyczność metalu (na pewno nie jest to ten sam materiał co noże) powoduje, że ciężko coś mocniej uchwycić. Przewracanie mięsa na grillu nie stanowi problemu (są dość krótkie i w pełni metalowe, więc do dużego grilla się nie nadadzą), jednakże wyjęcie mięsa z miski, w której się marynowało jeżeli poszczególne są ze sobą ściśnięte a nie luźno nałożone jest co najmniej trudne...
    qualitytest.plDodano: 16/03/2017 r.
    2.0/5

Produkty, które mogą Cię zainteresować

    Inne produkty z kategorii szczypce i nożyce kuchenne

    Nasze produkty znajdziesz m.in. w:

    • Wysokieobcasy.pl
    • Weranda
    • VIVA
    • Twój Styl
    • KUKBUK
    • ELLE Decoration
    • Cztery Kąty
    • Dobre Wnętrze
    Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii, m.in. w celu zaprezentowania treści najbardziej odpowiadających zainteresowaniom użytkowników, a także w celach statystycznych i reklamowych. Więcej informacji w Polityce Prywatności