Słoik pękaty duży Weck

Kod produktu: WC-0044944 (739)
Weck
Cena: 20,00 zł
Produkt w magazynie - wysyłka 24 h
Dostawa najpóźniej w poniedziałek, 23.07.2018
lub zamów przez telefon: +22 112 16 18
  • 99% zadowolonych klientów
  • Darmowa dostawa od 300zł
  • 30 dni na zwrot produktu

Opis produktu

UWAGA: Prezentowany tu produkt to naczynie z pokrywką. Spinki i uszczelki niezbędne do pasteryzowania produktów sprzedawane są osobno.
Kto nie kocha domowych przetworów?! Teraz można jednak będzie pokochać je jeszcze bardziej i to nie tylko na etapie spożywania własnoręcznie przygotowywanych dżemów i konfitur, ale już na etapie ich przygotowywania i pasteryzowania. Wszystko to za sprawą słoiczków i butelek marki Weck, które od dziada, pradziada, a właściwie od babci i prababci znane są w polskich kuchniach od najlepszej, bo od tej najsłodszej strony. Wykonane z wysokiej jakości grubego szkła i ozdobione dobrze wszystkim znanym wizerunkiem truskawki, będącej logo marki powstałej w 1900 roku w Niemczech naczynia, motywują do mycia i obierania owoców i warzyw oraz zamykania ich w słoiczkach, jak żadne inne.
Prezentowany tu duży, pękaty słoik Weck dostępny jest w dwóch rozmiarach - o hojnej pojemności 1750 i 2700 ml i średnicy wieczka 10 cm, dzięki czemu naczynie to sprawdzi się doskonale w przypadku takich owoców i warzyw jak ogórki, gruszki, brzoskwinie, czy śliwki. Słoiki wytrzymują wielokrotne pasteryzowanie, mycie i sterylizację. Co jednak najważniejsze, domowe, marynowane warzywa, czy przeciery owocowe prezentują się w nich wyjątkowo apetycznie. Każdy słoik i butelka Weck wyposażona jest w pokrywkę. Istnieje również możliwość dokupienia pasującej uszczelki i spinek, które pozwolą zamknąć i zapasteryzować przetwory zgodnie z tradycyjna metodą. Domowe przetwory zamknięte w naczyniach od Weck będą również pięknym i słodkim (prawdopodobnie) prezentem dla rodziny i przyjaciół.
Dostępne wersje:
  • Słoik pękaty duży Weck 2700 ml, Słoik pękaty duży Weck 1750 ml
Rozwiń

Dane techniczne produktu

  • ProducentWeck
  • Kod produktu WC-0044942
  • Materiał szkło
  • Średnica 10 cm
  • Wysokość 24 cm
  • Pojemność 2,70 l

Kategorie, w których produkt występuje

Szerszy opis produktu

PORADNIK WECKowania 1. Jak przechowywać żywność i przetwory w słoikach marki Weck? Ważne: Pamiętaj, że aby we właściwy sposób zabezpieczyć żywność w słoikach Weck potrzebujesz: słoika z pokrywką (sprzedawane razem w komplecie), 2 spinek i 1 uszczelki o dobranej do średnicy słoika wielkości (sprzedawanych w osobnym zestawie) a) Przed użyciem koniecznie sprawdź, czy brzegi kołnierza słoja i wieczka nie są wyszczerbione lub uszkodzone i czy uszczelka nie jest popękana lub sparciała. b) Umyj słoiki i zakrętki w ciepłej wodzie i wyparz je wrzątkiem lub w piekarniku. Uszczelki ułóż w czystej, zimnej wodzie. c) Słoiki należy napełniać do wysokości 1 cm od górnej krawędzi w przypadku gorących produktów o konsystencji dżemów, puree, marmolad, do wysokości 2 cm od górnej krawędzi słoika produktami, które pęcznieją oraz do wysokości 2 cm od górnej krawędzi słoika płynami - sokami, przecierami, etc. d) Przed zamknięciem słoików upewnij się, że ich krawędzie są czyste - jeśli ubrudziły się w trakcie napełniania przetworami, wyczyść je czystą szmatką nasączoną spirytusem. e) Załóż uszczelkę na wieczko i zamknij słoik przy użyciu 2 spinek, poprzez umieszczenie ich po przeciwległych stronach w wyżłobieniach wieczka i przyciśnięcie ich do dołu tak, by ślizgając się po bocznej krawędzi wieczka zatrzasnęły się na wystającej części brzegu słoika. UWAGA: Przestrzegaj wytycznych umieszczonych w przepisie. Zbyt wysoka temperatura lub zbyt gwałtowne podgrzanie zawartości słoika mogą spowodować wypchnięcie uszczelki lub dostanie się części produktu między uszczelkę a wieczko. f) Producent zaleca pasteryzację „na mokro”, czyli w naczyniu z wodą o odpowiedniej temperaturze. Jeśli pasteryzujesz „na sucho” w piekarniku - pamiętaj, że uszczelka topi się w temperaturze 130°C. g) Po zakończeniu pasteryzacji, pozostaw słoiki w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia przez co najmniej 24 godziny. Po tym okresie można zdjąć spinki. Uwaga! Nigdy nie odwracaj słoików WECK® do góry dnem w trakcie pasteryzacji, stygnięcia i przechowywania! h) Przetwory przechowuj w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu z dala od miejsc narażonych na nagłe wahania temperatury. i) Słoiki Weck można stosować do zapiekania ciast, czy deserów w piekarniku w temperaturze do 200°C. UWAGA: Pamiętaj aby rozgrzewać słoiczki równocześnie z piekarnikiem. W przypadku włożenia do rozgrzanego piekarnika zimnych słoiczków mogą one pęknąć. j) Podczas sterylizacji przetworów w słoikach WECK nie wolno przekroczyć temperatury 130°C ze względu na wytrzymałość termiczną kauczukowej uszczelki. k) Pamiętaj, że produkty przeznaczone do konserwacji powinny być dokładnie umyte, a owoce i warzywa 'zdrowe' - bez zgniłych lub zapleśniałych części. Będzie to miało wpływ zarówno na trwałość, jak i wygląd i smak przetworów.

Opinie klientów o produkcie (1)

Średnia opinia klientów:
  • Gorąco polecam :) zrobiłem z tych pięknych słoików jeszcze piękniejsze lampy do ogrodu :)
    Marek z BrodełDodano: 20/07/2017 r.
    5.0/5

Produkty, które mogą Cię zainteresować

    Inne produkty z kategorii słoiki i akcesoria do przetworów

    Nasze produkty znajdziesz m.in. w:

    • Wysokieobcasy.pl
    • Weranda
    • VIVA
    • Twój Styl
    • KUKBUK
    • ELLE Decoration
    • Cztery Kąty
    • Dobre Wnętrze
    Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii, m.in. w celu zaprezentowania treści najbardziej odpowiadających zainteresowaniom użytkowników, a także w celach statystycznych i reklamowych. Więcej informacji w Polityce Prywatności