patelnia ceramiczna
20 produktów
Patelnia ceramiczna to patelnia uniwersalna. Możesz na niej usmażyć wszystko, a przy okazji nie martwić się, że szybko ją zużyjesz. Dlaczego? Ponieważ patelnie z ceramiczną powłoką są niezwykle trwałe i bardzo odporne na zarysowania. W ich przypadku nie musisz zastanawiać się nad każdym ruchem szpatułki! Kolejnym argumentem przemawiającym za ceramiczną patelnią jest... zdrowie. Na tego typu patelniach możesz smażyć na małej ilości tłuszczu lub bez niego (zobacz nasze patelnie beztłuszczowe). Jakby zalet nie było dość, patelnie ceramiczne to patelnie non-stick – ich powierzchnia jest nieprzywierająca. Koniec z zeskrobywaniem nieapetycznych, przypalonych resztek!
Ciekawą propozycją są mieszanki użyte do produkcji powłok patelni, np. ceramiczno-tytanowe od Scanpan. Tytan dodatkowo wzmacnia powierzchnię patelni, sprawiając, że jest ona praktycznie niezniszczalna i posłuży do usmażenia wielu steków!